Social Icons

Pages

Saturday, July 20, 2013

Buffet ramadhan 2013 - KLGCC

Haaaa penat masak.. nak makan luar tapi tak tau kat mana.. nak buat reunion masa bulan puasa? Hrmm time-time bulan puasa pastinya ada rancangan bersama family, kawan pejabat, kawan masa sekolah, universiti plan nak berbuka bersama tapi pening nak fikir mana nak pergi kan.. Saya ni kaki gak jadi event organizer buka-buka puasa nieh.. dari pot luck sampai lah ke hotel berbintang-bintanglah akan pergi merasa berbuka.. Tahun ni banyak entry akan berkisarkan pilihan berbuka atas dasar pengalaman pernah pergi dan merasa juadah berbuka di sana.

OKlaahh kita mula dengan bufet ramadhan di KLGCC @ Kuala Lumpur Golf & Country Club dekat area mont kiara tu.. First time buka puasa kat sini last year dengan kawan-kawan ofis... hahaha i got special discount rates sebab my friend hubby working here.. Rate berbuka boleh tengok picture kat bawah ni. 


Rate bulan ramadhan adalah 12 Julai ke atas iaitu RM70++ bagi members dan RM80++ non members.. 

Pengalaman saya berbuka di sini bagi saya beri 4.5 star untuk KLGCC. Sangat menarik dengan pelbagai juadah yang dihidangkan dan tempat nak ambil makanan tu tak la sempit macam sesetengah hotel yang buat dalam satu restoran dan agak bosan kena beratur panjang sangat nak amik makanan lagi-lagi bila dah nak berbuka. Saya suka sebab kat sini buah-buahan dia best dan rare tu ade buah delima, kambing bakar yang sangat menyelerakan etc... Tahun ni pergi lagi heehehe InsyaAllah next week... 

Surau pun sangat berdekatan dengan tempat makan dan besarlah juga suraunya.. Biasalah time maghrib kena bersesak skit hehee :) Parking kat sini no worries ada banyak sangat dan kalau tak larat nak jalan kaki naik shuttle yang disediakan untuk ke golfer terrace ni..

Untuk tempahan sila hubungi 03-2093 1111 ext 3619.. Call jangan emel.. Bole check website KLGCC..  


Picx credit from FB KLGCC... 

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe