Social Icons

Pages

Friday, March 4, 2011

Rango film review


Hari ahad lepas, aku dapat 3 tiket tengok filem Rango. Tiket dapat daripada kawan ofismate yang kerja dengan syarikat filem dan kami kena buat sedikit review lepas tengok filem tu.. This time review tentang filem animasi "Rango".

Watak utama filem ini menggunakan suara "Johnny Deep".. Hero yang sinonim dengan filem "Pirate of Caribean" , Alice in Wonderland, etc.. First time tengok trailer filem ni masa kat wayang, kelihatan seperti cerita ini sangat-sangat menarik.. Namun setelah aku pergi menonton..just so so je citer ni.. Permulaan cerita okay but sampai di tengah-tengah cerita terasa amat boring tapi nasib baik masa nak ending tu jalan cerita yang menarik..

Cerita ni mengisahkan pengembaraan seekor cicak chameleon yang terjatuh daripada akuariumnya dan terpaksa jadi hero di sebuah town di padang pasir.. Ayat-ayat motivasi yang digunakan dalam filem ini sangat menarik dan sangat sesuai dalam membina karektor supaya jangan mudah mengalah walaupun apa halangan yang tiba dan walaupun musuh menghalang kita.. Jangan berputus asa sehingga berjaya..

Sesuai ditonton oleh seisi keluarga terutama kanak-kanak. Filem ini memberikan nilai-nilai murni sebenarnya dan cerita yang sangat ringan ditonton dan mudah difahami oleh kanak-kanak.. Cuti sekolah pun dah nak stsrt..so boleh lah bawa anak-anak, sepupu-sepupu, adik-adik pergi menonton filem ini.. terdapat 2 version filem ini di wayang iaitu 3D dan 2D.. Kalau tengok 3D.. animasinya dan kualiti gambar sangat menarik even ditonton dalam 2D puj boleh nampak kualiti gambar yang berkualiti tinggi..

Average i'm just giving 3.5 star tu this film..

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe