Social Icons

Pages

Wednesday, December 1, 2010

Skim Amanah Hartanah Bumiputera

PM telah melancarkan skim amanah hartanah bumiputera yang bernilai lebih kurang 1 billion dua-tiga hari lepas. Skim ini bertujuan membolehkan pelabur Bumiputera menyertai pemilikan benefisial aset hartanah.

Lepas baca suratkhabar pasal berita ni, terus tengok kat website Maybank. Ermm bagi aku ini satu peluang pelaburan yang agak baik. Permulaan pelaburan yang amat rendah di mana permulaannya hanya dengan minimum RM500 dan maksimum pelaburan RM200,000. Tiap-tiap bulan boleh tambah minimum RM100. Dividen pulak tidak kurang 6% dan dibayar 2 kali setahun.

Satu pelaburan jangka panjang yang amat baik.. Memang boleh keluar duit tiap-tiap bulan daripada akaun ni macam ASB tapi balance tinggal tidak kurang RM500.. tapi lagi baik simpan buat aset. Thinking deeply for this investment coz tengah fikir pasal investment emas juga..huhuhu tapi everything pun aku tak boleh start ikut plan asal aku bulan 12 ni sebab banyak faktor dan kekangan duit 2-3 bulan akan datang..huhuhuhu takpe kumpul skit-skit nanti boleh buat juga..

Further info boleh tengok kat link ni : http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=INV-Investment&cntTypeId=0&cntKey=INV02.01.82&programId=INV02-UnitTrust&chCatId=/mbb/Personal/INV-Investment

Selamat melabur.. Sebelum melabur mana-mana skim fikir dengan baik, jadilah pelabur yang bijak..

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe