Social Icons

Pages

Wednesday, December 1, 2010

rindu dan kalau boleh..

Ermm rindu dan kalau boleh nak putarkan masa balik zaman belajar. Bukan tak suka kehidupan sekarang, cuma enjoy time belajar tu lain kan dari time keje ni.. Memanglah time belajar duit tak banyak nak enjoy macam sekarang tapi chill out time tu laa paling heaven.. Tak payah nak fikir besok kena bangun pagi pegi keje sebab masa belajar memang kalau boleh aku pilih banyak kelas masuk kul 10 atau 9 pagi hehehehehe...

Ermm lagi seronok waktu zaman study aku kat U.. perkara paling aku suka adalah bersama-sama geng S46 buat event.. Ermm dulu teringat masa masuk 1 semester kat Shah Alam tak nak join ape2 aktiviti..last-last tersangkut juga sampai jadi MPP.. Tapi segala kenangan bila jadi salah seorang MPP UiTM Shah Alam memang best dan paling best itulah kawan-kawan yang berada bersama-sama di waktu suka dan duka. [disclaimer: karang ade yang kecik hati aku cakap kawan2 MPP je.. this post memang aku nak cite pasal zaman2 MPP xinclude time2 lain..sorry] Kenangan terindah walaupun semua tak pergi adalah kenangan sewaktu pergi Jepun dan suka-duka nak kumpul duit pergi Jepun. Siap antara kita bergaduh pasal benda kecil je tapi Alhamdulillah bila nak pergi Jepun kita baik semula..

Tak dinafikan dulu banyak je idea nak buat program.. Memang gile-gile la punye idea, siap pergi mengadap Dr.Fau dan ayat mesti baik nak dapat kelulusan.. Hrmm dulu balik kelas je.. mesti ade kat bilik MPP lepak-lepak sambil tengok ade keje-keje yang kena buat.. Cerita pasal event, aku memang suka dan sangat suka incharge program. Walaupun penat tapi kepuasannya satu nikmat.

Lagi best buat program dengan pelajar-pelajar sekolah. Jadi Fasilitator.. hahahahaha time ni glamour sebab banyak dapat adik angkat..tapi aku bukan kisah pun pasal adik angkat yang penting tugas kami terlaksana.. Rindu nak jadi FC.. Sekarang ni pun berkhidmat untuk UiTM jadi FC bagi program under HEP tapi jarang-jarang aku amik part sebab kekangan yang sangat banyak..huhuhuhuhu seronok menghabiskan masa dengan jadi FC, kasi nasihat kat orang dan secara tak langsung memotivasikan diri kita juga..

Bulan 12 ni ramai geng-geng S46 melangkah ke alam perkahwinan. Moga kalian semua berbahagia hingga ke akhir hayat dan friendship forever.. Walaupun kita jarang-jarang bersua atas faktor kehidupan masing-masing yang terikat dengan komitmen masing-masing, korang memang tetap di hatiku macam UiTM dihatiku...hehehehehe Kawan-kawan yang berada di luar negara dengan komitmen belajar, selamat berjuang kawanku.. moga pulang ke Malaysia menjadi anak bangsa yang berjaya..

Doakan untuk aku juga agar satu hari dibukakan jalan untuk menyambung Master. Sekarang ni asyik tertangguh dek kerana komitmen..huhuhuhuhu LAST WORD RINDU KAT KORANG SEBAB BULAN 12 NI LAH BULAN HONEYMOON KITE SEMUA DI JEPUN DI TAHUN 2007/2008. Everytime masuk bulan 12, confirm aku teringat kat korang semua.. Bulan ni juga kite pergi BTN, kursus MPP kat genting, Kursus MPP Se-Malaysia, MMS etc..

If i could turn back time....huhuhuhuhuhuhu

1 comment:

xurs said...

yup DD...sgt happy.sgt time tu.....walopon jrng dpt joint..ramai..

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe