Social Icons

Pages

Saturday, November 20, 2010

layanan berat sebelah...

actually saje je post tentang layanan berat sebelah ni. Ermm.. ni pasal sesetengah promoter tak kira lah kat butik ker, tepi jalan ke ape ker mesti akan layan orang yang datang pakai baju smart-smart, yang nampak lawa-lawa la.. yang orang datang pakai selekeh skit.. cam ala-ala orang xde duit dia pandang sebelah mate jerr kan.. hahahahha tapi dunia selalu mengajar mereka..huhuhuhuhu alkisah kawan aku ni nak beli barang kat satu kedai jam ni.. ada la datang sorang mamat ni memang pakai kalau korang tengok cam apek cina jer.. confirm la orang kedai tu wat tak layan jer.. padahal mamat tu datang nak beli jam beribu kot harga.. siap kasi cash lagi gitu.. hhahahaha baru padan muka promoter tu.. nasib la dia tak cakap kat mamat tu mampu ker nak beli.. kalau tak terkena tempelak kat dia.. uiitt aku rasa mamat tu siap bole bayar gaji ko kot.. huhuhuhuhu

pengajaran kat sini, layanlah setiap orang sama rata. kita tak kenal siapa mereka yang datang dengan cara biasa sebab ada sesetengah orang ni suka low-profile.. tak suka menunujuk-nunjuk apa yang ada pada mereka.. padahal harta mereka banyak..huuhhuhu wallahullam.. dan kadangkala orang yang dress over ni pun tak semestinya kaya sesangat..huhuhuhu jangan nilai pada apa yang mereka pakai.. sebab setiap orang punya identiti sendiri untuk mereka rasa selesa apabila berada di luar dunia kerjaya..

harta dan segala ada di dunia ini pinjaman sahaja dari Allah s.w.t dan pada bila-bila masa sahaja benda itu boleh ditarik balik.. Ahlan Wa Sahlan.. Adios..

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe