Social Icons

Pages

Saturday, October 16, 2010

eat, pray, love


last few week, lepas habis exam perkhidmatan awam join my housemate melepak kat The Curve with her frenz. Masa on the way nak g The Curve, terlihat la poster movie ni and tak tersangka g cineleisure kitorang decide nak tengok cite ni..

for me, this movie memang touching.. and surprising now i'm reading that book..

Cerita ni mengisahkan seorang wanita yang mencari hala tuju cintanya.. Bermula di itali, then ke india dan akhirnya di indonesia.. kat part indonesia ni memang lawak terutama time part ade sorang pawang ni nama Ketut.. His english memang wat pecah perut..

ayat-ayat dalam movie tu memberikan inspirasi hingga aku mencari buku tentang cerita ini. skang tengah nak menghabiskan membaca buku tu.. tadi otw balik dari lrt bukit jalil to sentul timur memang aku memberikan sepenuh masa membaca buku ni sambil layan mp3. ermm da lama tak baca novel camtu.. and feel happy i'm back to my lovely habit.. dulu bila free aku sampai lepak kat coffee station like starbuck/coffebean yang sunyi skit tempat ..lepak2 minum-minum sambil membaca.. best dan tenang je hidup melayan novel atau buku.. tak pun lepak kat bookstore kat timesquare tu..The Borders..kat situ best layan buku..huhuhuhu

skang ni cam nak start balik my lovely hobby tu slow-slow dengan novel eat,pray, love dulu.. then sambung ngan novel2 lain.. Jom membaca!!!! Membaca amalan mulia dan menambahkan ilmu..

Waitt.. ada orang cakap baca novel mana de tambah ilmu??? huhuhhuuh silap beb.. memang la membaca novel esspecially malay novel tangkap cintan but kadangkala benda ni mengisi masa lapang kita.. kalau english novel boleh improve our english kan.. and one thing english novel or even malay novel sometime give us some strength and inspirational to our life.. apatah lagi bila tengah patah hati kan.. daripada buat kerja tak berfaedah..better sobing coz of the story yang touching tu kan.. huhuhuhu

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe