Social Icons

Pages

Monday, September 20, 2010

Template Resume

Heyyy... resume given a lot contribution for your next job. Dan kadangkala, resume juga memberikan percentage yang tinggi untuk tidak mendapatkan pekerjaan tersebut. Yes, rezeki or luck could make you success to go to the next step but first impression for selection for interview based on our resume.

For HR people they don't like to read comprehensive resume bout you. Certain people like to wrote too many detail bout him/herself in their resume. Heyyy... i pun kalau nak kena baca resume yang jawatan dipohon beribu orang takde masa nak baca banyak2 pasal korang kat resume tu.. Dulu masa nak pergi minta kerja lepas habis belajar siap pergi bawa resume jumpe kaunselor lagi suh dia tengok ok tak resume yang dibuat.. last..last kena buat balik atas kesilapan yang sama pi tulis banyak sangat detail kat resume tu sampai lebih 5 helai resume aku tu..

Resume yang bagus adalah resume yang menerangkan serba sedikit tentang background kita dari segi pelajaran, pengalaman kerja dan juga achievement. Perkara pertama yang selalu dibaca orang-orang HR ni essecially when the job required experience person.. mesti lihat job experience. Then, check education background pastu panggil interview tengok orang tu suit ke tak dengan jawatan yang dipohon.

Kat sini saya kongsikan 2 jenis template resume untuk rakan-rakan. Template resume ni lah yang saya guna setiap kali pergi interview dan lagi satu ni dapat dari rakan yang menggunakan untuk apply job as PTD dan Alhamdullillah dapat jugak dia keja PTD tu.. Ermm saje berkongsi benda-benda yang baik ni untuk kebaikan kita semua.. Semoga template resume ini membantu anda untuk mendapatkan pekerjaan...

Template resume : Template 1 dan Template 2
Password : avlcreative

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe