Social Icons

Pages

Tuesday, August 31, 2010

Memori Kad Raya...

Masa berlalu dengan cepat hampir tak sedar hari ini dah 22 hari umat Islam menunaikan ibadah puasa. Tinggal beberapa hari lagi menjelang Ramadhan bakal menutup tirai danSyawal pula membuka tirai.

Bila cerita pasal raya tak seronok kalau takde kad raya kan.. Itu dulu, teringat masa kecik-kecik mesti nak beli kad raya sebab nak hantar kat kawan-kawan pastu berlumba-lumba sape dapat paling banyak. Lagi best kalau dapat kad raya ade bunyi-bunyi lagi..huhuhuhuhu Pastu kad raya tampal kat dinding umah takpun kat pokok krismas..huhuhuhuh

Lepas tu, zaman berubah bila IT memunculkan diri. Orang menghantar kad raya dengan online by email. Penuh inbox email dengan kad raya online. Lepas tu, start orang berSMS pantun-pantun hari raya kat handphone. Malam raya sampai jammed handphone sebab banyak SMS masuk dan kalau handphone xleh store banyak SMS terpaksa la DELETE certain SMS.

Bila da de Facebook, Friendster, Blog etc lagi best.. Wat 1 keping gambar raya atau upload mana gambar ade selamat hari raya pastu TAG kat kawan-kawan..huhuhuhu Makin lama makin canggih huhuhuuh tapi kad raya gak seronok sebab bole simpan ..huhuhuuu Aku pun skang dah tak mengepos kad raya sekadar hantar SMS pada rakan-rakan rapat dan mengTAG picture kat Facebook atau blog.. hehehehehe Ni pun tengah cari idea nak wat gambar raya camne..huhuhuh Ok la chow chin chow dulu nak tido japp..hehehehe

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe