Social Icons

Pages

Tuesday, February 23, 2010

adakah kita ni MALAS BACA BUKU???

Haaa.. ni entry berkaitan baca-membaca amalan mulia...hehehe Tadi masa kat ofis terbaca tak sure suratkhabar utusan tu hari ni punya atau semalam ada satu artikel yang mengatakan peratusan rakyat Malaysia mengamalkan tabiat membaca amat kurang. Dan dalam artikel tu ada mengisarkan mengenai jarang-jarang nak jumpa orang baca buku kat bus stand/station, dalam bas, lrt dan sebagainya.

Ada yang memberikan pandangan kekangan waktu sebagai punca sukar untuk meluangkan masa untuk membaca. Yes!!! Aku setuju part ni.. My personally thought coz most of my time concentrate with my work!!! Bila free-free selalunya aku akan pergi berlibur dan merayau sambil mencari idea dan melihat orang-orang kat KL. heheheeh that me don't know lah others kan..

Berbalik dengan cerita membaca tu kan.. Kalau bagi aku punya pendapat kenapa jarang-jarang oran baca buku kat Bas Station / bas Stand????

Jawapan dari pihak aku yang dulu selalu naik bas kan.. kebanyakan Bas stand / station kat Malaysia not very comfortable nak baca buku.. Yelah sebab nak kena perhatikan bas yang penting..kalau leka baca buku karang tertinggal bas la pulak..huhuhuh But ada certain place yang boleh nak membaca macam kat KL Sentral atau Melaka Sentral oklah comfotable..huhhuhu Selalunya kalau nak membaca ni bila tunggu bas sebab datang awalkan sebab kita da ade tiket nak naik bas tu macam nak bas kat puduraya tu etc..hhuhuhu

Kenapa jarang orang baca buku kat dalam lrt/bas etc...

Aku punya jawapan sebab tak semua orang boleh baca buku dalam keadaan kenderaan bergerak. Coz sesetengah orang akan berkata Pening bila baca buku dalam lrt/bas.. Yes it same goes to me coz dah pernah buat last-last aku yang pening..huhuhuh

Aku dari kecil lagi memang suka baca dan beli buku.. Dulu rajin jer lepak kat Borders kat times square ngan kawan-kawan..ehehhe baca buku kat situ.. Aku slalu kalau nak menghabiskan sesuatu buku suka baca kat rumah atau lepak kat coffee house.. membaca sambil mencari ketenangan..hhuuh Certain people suka baca dalam keadaan sunyi dan santai..hehehehe

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe