Social Icons

Pages

Monday, November 23, 2009

Awas penggemar keropok lekor


Awas!!!! Keropok lekor boleh menyebabkan anda terkena penyakit taun/kolera.

"Masalah kebersihan merupakan punca utama penularan wabak taun di Terengganu. Ia menyebabkan pencemaran berlaku di kilang-kilang ais, keropok lekor dan pasar basah hingga memaksa taun diisytihar wabak di negeri itu." (utusan 22/11/2009)


Ermm ni yang buat aku kena stop akan sekejap salah satu makanan ringan kegemaran aku ni.. Aku dapat tahu pasal berita ni pun selepas tengok berita kat TV masa lunch tadi.. Tengah menikmati makanan tengahari..disajikan pula dengan berita sebegini. Jumaat lepas baru jer mengadap makanan tersebut coz aku memang selalu beli keropok lekor every Jumaat kat pasar malam area rumah sewa tu..

Walaupun masih selamat dimakan kerana dinasihati pengguna untuk membeli di kedai keropok lekor yang bersih, namun masih belum tahu cara pengendalian makanan oleh peniaga. Ilmu-ilmu masa kerja dengan KFC masih tersemat di dada mengenai pengendalian makanan ni. Ye lah exam bukan main susah dan training yang sukar itu masih terngiang-ngiang di kepala ini..hehehe Bukan nak memuji, tetapi kenyataan KFC amat menitik beratkan kualiti pengendalian makanan yang bagi aku terlalu high procedure but it's ok coz for safety.

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe