Social Icons

Pages

Sunday, July 12, 2009

Got New job

Alhamdulillah syukur perkara pertama apabila menyemak laman web SPA jumaat lepas. Gembira sebab tak sangka dapat juga aku kerja kerajaan walaupun hanya menggunakan kelayakan diploma. Oklaaa akhirnya penantian nak masuk government dapat juga dan berakhir.

Pagi jumaat tu, saje je semak mana tau result interview jawatan Pembantu undang-undang tersebut dah kuar. Bila check kat result interview da kuar. jantung da berdegup laju sebab nak tahu result tu. Before ni, aku tak berharap yang aku akan dapat jawatan ni. Mana taknye, first time pegi interview dengan tak bawa gambar dan hanya berbekalkan gambar kat resume je, aku tabah hati meneruskan interview tu. Namun akak yang satu interview ngan aku tu pesan " Jangan dok kalut ngan gambar tu, mana tau rezeki awak InsyaAllah awak dapat."

Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t akhirnya result interview berpihak kepada aku. Aku berjaya interview tersebut. Esok aku akan uruskan perkara-perkara berkaitan dengan resign dengan Astro. Nasib result kuar awal, kalau tak aku kena bound ngan Astro 7.5k sebab kontrak setahun tidak akan keluar daripada company. If aku breach the contract, need to pay even for whatever reason you are resign.

Tapi berat hati nak tinggalkan kawan-kawan kat Astro ni. Banyak perkara dah kami kongsi bersama termasuk sekarang ni aku menyewa rumah bersama mereka. Namun, aku sebelum ni dah pun tekad walau macammana pun gaji besar aku terima daripada swasta, aku akan ke government. Lagipun aku dah fikir masak-masak, bila aku dapat keje govt ni boleh aku sambung study ke peringkat Master / Phd. Malas nak tangguh lama-lama ..masa muda ni la aku nak sambung belajar lagi..hehehehe

To my beloved frenz at Astro batch 3.2, i'm really do apologize. I know it's hard for me to resign, but give me a chance to develop my career with my education background. I really enjoy with all of you since at Scicom Academy, PJ esspecially for High 7 team, RezQy futsal team and all of 3.2 team. Thanx for giving very special moment with all of u and i hope we will frenz forever.. Sorry for everything i've done with all of you. I pray to God that all of will success in future.

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe