Social Icons

Pages

Sunday, October 12, 2008

TMNT versi melayu & kenangan


Baru jer lepas tengok citer TMNT version Melayu. Ermm.. okla for Malay version ape2 pun aku memang suka tengok citer ni. Memang citer ni favourite cartoon aku masa kecil-kecil dulu. Version Melayu ni suaranya dari artis terkenal seperti Mawi, Aznil, Nabil, Dafi, Kieran (DJ Era), Sarimah, Zahid, Ekin dan lain-lain. Bagus juga satu usaha dalam memartabatkan bahasa Melayu tetapi lagi best kalau animasi tersebut adalah dari produk Malaysia. Tak sabar nak tunggu Geng The Movie, produk animasi Malaysia kuar di pawagam. Aku puji Les Copaque punya animasi esspecially Upin dan Ipin sangat comel dan artwork yang sangat berkualiti bagi aku.

Bila tengok balik citer ni teringat masa mula-mula citer ni masuk panggung dulu. Mase tu aku still lagi student, pegi tengok ngan kawan-kawan seperjuangan MPP @ geng mase MPP dulu Ain, Loko ngan Din.. Pulak tu mase tu kebetulan pegi tengok citer tu, jumpe Alina ngan Pija kat TGV Bukit Raja. ajakla skali tengok. Start dari situ la gosip2 yang tidak benar terus hangat diperkatakan walaupun sebenarnya kerapatan kami yang membuat gosip hangat tu tersebar. Rindu zaman dulu-dulu kuar tengok wayang, makan dan lepak sama-sama.

Bila cite pasal MPP ni, teringat zaman aktif buat program dulu. Best handle program walaupun stress handle program tapi enjoy bila hasilnya berjaya melaksanakan satu program yang memuaskan hati client kita. Walaupun dalam persahabatan kita selalu ader perselisihan pendapat, aku ingat lagi kata-kata Azie masa balik dari Jepun : "Kita ni semua memang tak sekepala, tapi bila ada tanggungjawab kita boleh bekerja bersama. (Lebih kurang la ayat tu berbunyi). I always repesct korang sebab korang ade ability masing-masing.. walaupun aku sedar kadang-kadang aku terover..hehehehehe Biasa la aku memang suka pasal event ni kadang-kadang naik syeikh tu yang jadi terover. Hati aku sekarang, rindu sangat nak organize event sebab aku da rasa macam ianya satu life dalam hidup aku.

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe