Social Icons

Pages

Monday, February 11, 2008

Reunion PD..

Last week 4-5 Februari kitorang wat reunion kat TM Apartment Resort, Port Dickson.. Boleh kate all yang rapat ngan aku ader mase time aku jadi MPP join samer.. Walaupun 17 out of 46 Mantan Mpp yang datang..namun suasana tetap meriah sebab yang pegi semuanye geng2 suka wat kecoh..hehehe sory gang pasal nama kecoh tu tapi kalau xkecoh..xhavoc la suasana percutian kiter kan... Hrmm bertolak dari UiTM dalam tengahari dan paling tak sangka Din datang gak reunion tu.. yelaaa senyap menyepi je kan lepas balik dari Jepun.. lak 2 leh lak main2 sms mase on the way nak ke PD..tupp..tupp.. muncul lak kat PD...hrmm ntah2 da rancang ker???huhuhuhuhuh

Petang tu aku join ina,amir, K ngan ikin gi beli barang2 for BBQ untuk makan malam. Jauh tul beli barang kat umah rakan dorang masa kat OPKIM Kg.Endah dulu..aku xkenal sebab tak gi program dorang coz mase tu aku join Yon handle program usahawan...Kawan si Ikin ni ader kedai ..so kitorang beli barang basah kat dia jerr..murah pun murah..siap terus siang ikan..tu senang sebab malam terus masak jerr...


Lepas balik dari beli barang2 4 BBQ..time untuk berendam air laut.. aper lagi tengahari tadi da survey nak naik banana boat..So kitorang pun naik banana boat ngan satu abang ni (name aku luper la) selepas tawar menawar harga termurah dan bawa paling jauh... hrmm yang hampeh kejap kate xjatuh.. lepas tu abang tu jatuhkan kitorang ..hrmm jatuh berjemaah sebab kitorang ni naik muat2 12 orang kat banana boat.. paling best mase naik banana boat ni cam pi kursus laakk sebab mase nak naik balik banana boat tu kena ader kerjasama 1 pasukan baru leh naik..
Lepas naik banana boat.. macam biasa bila kat pantai mesti main tanam-tanam orang dan wat tugu @ istana pasir.. kali ni dengan kreativiti kawan2 aku yang sangat kreatif dorang pun mereka cipta patung pasir dengan Kamal jadi model untuk muka...hehehhe Pic xle tunjuk kat sini sebab ader unsur 18..hehhehhehehe

Hari pun beransur malam... Perut pun da lapar..tapi kena masak dulu...hehehehhehe hrmm sejak da jadi MPP slalu ader biro xterkecuali kat program reunion ni..Ader gak biro.. So malam ni biro BBQ bertugas memasak BBQ untuk hidangan makan malam... Ketuanya tak lain tak bukan Puan Ikin kiter(panggilan Puan sebab ROTU)..hehheehe jangan mare ye aku panggil ko Puan kat page aku..hehehehe berbagai makanan telah dipanggang..macam2 ader.. dari ikan BBQ hinggala buah limau mandarin sempena sambut tahun baru awal 2-3 hari dulu dari Tahun Baru yang sebenarnye... Best sangat malam tu sebab ader yang berkongsi cerita..menyanyi dan sebagainyaa... kemesraan kami sukar dipisahkan walaupun kadang-kadang sunyi dan sepi tanpa berita namun apabila berkumpul umpama seperti kami ni masih lagi bergerak di bawah MPP.. Haaiii.. kenangan tetap menjadi kenangan.. dan aku pun sempat mencari kedamaian dalam membawa hati yang tidak tenang sebenarnya...huhuhuhu

malam semalamnya kami BBQ sampai pukul 1 lebih..itupun otak2 ader yang tak habis bakar lagi..tapi disebabkan semua penat dan pintu utama resort nak tutup..kami pun bergegas pulang.. Ingatkan pagi tu aku nak jogging pagi..hrmmm terlajak tido sebab aku susah nak tdo dan hanya melelapkan mata selepas Subuh... Pagi..bangun2 kawan2 da berendam kat kolam renang.. Cuaca hari tu sangat baik dan tidak menunjukkan yang akan hujan.. kami semua tak main laut sebab takut sun burn..heheheh semua melepak kat kolam renang main bola dalam air... aku lepak kejap kat kolam renang sekejap jer sebab pening kepala and terus ajak yumie gi tepi pantai dan sarapan kat tepi pantai...

tengahari check out hotel dan kami makan di gerai makan kat teluk kemang... hrmm makan tengahari memang sedap kat situ esspecially siput sedut masak lemak.. terangkat woo.. boleh kate siput tu habis kitorang pekena..hehehehe hrmm tengahari tu makan puasa2 sambil merasa cendul dara.. okayla cendul dia..sedap juga.. Hrmm kitorang makan puas2 selama 2 hari ni sebab semuanya ditanggung oleh pihak penaja..heheheheh kiranya bawa badan jer datang..hehehehehe tuah la ko badan..hehehehe

Lepas makan tengahari..singgah jap beli barang cenderahati wat family kat gerai2 yang jual barang2 kenang-kenangan kat PD.. Then, destinasi seterusnye ke Seremban 2 Jusco.. agenda seterusnya tengok wayang.. ingatkan wayang x include dalam package rupanyeee.. include.. tapi kitorang pecah 2 group sebab ader yang nak tengok Cuci dan P2.. Lepas habis tengok wayang kami pun bertolak balik ke Shah Alam..

Walaupun dua hari..namun kenangan terindah bersama di PD tetap indah..hope next ader lagi reunion kiter dan harap2 ramai yang akan join pasni... Hope friends forever dan yang ade jodoh bersama semoga berbahagia...

No comments:

 

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of avlcreative.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.
SorrY!! goMenDasaI.. Maaf.. Atas kecelaRuan Bahasa Yang digunakan.. Saya menulis mengikut keselesaan dan ayat2 yang terkeLuaR di waktu itu..hehehhehe